Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
Blog

Hoe wordt mijn SDE++ berekend? Fase-en correctiebedrag uitgelegd

Als u erover nadenkt om zakelijk te investeren kan het haast niet anders dan dat u al veel gelezen heeft over de SDE++ subsidie. De subsidie waarmee u veel geld kunt verdienen met uw zonnepanelen; geld ontvangen per opgewekte kWh. Hoeveel u exact ontvangt is afhankelijk van de fase en correctiebedragen. Maar wat houden die precies in en hoe hoog zijn ze?

De formule

Fasebedrag – correctiebedrag = te ontvangen subsidie per opgewekte kWh

Fasebedrag

Het fasebedrag (ook wel basisbedrag genoemd) staat voor de hele SDE++ termijn vast (15 jaar) en is afhankelijk van de huidige prijs van zonnepanelen. Hoe goedkoper de zonnepanelen, hoe lager het fasebedrag. Op deze manier houdt de overheid het rendement en de terugverdientijd ongeveer gelijk.

Correctiebedrag

Het correctiebedrag kan elk jaar wisselen en is afhankelijk van de actuele stroomprijs. Hoe hoger de stroomprijs, hoe hoger het correctiebedrag en andersom. Als u meer bespaart door uw eigen stroom op te wekken ontvangt u dus minder SDE++ subsidie. Zonnepanelen worden zo consistent aantrekkelijk gehouden.
De overheid wil stimuleren dat bedrijven niet alleen stroom opwekken voor eigen verbruik. Om deze reden is het correctiebedrag voor directe netlevering lager dan voor niet-netlevering.

Voor de aankomende SDE++ ronde zijn de bedragen als volgt vastgelegd

Voor de aankomende SDE++ ronde  zijn de bedragen als volgt vastgelegd: 

Bron: Planbureau Leefomgeving (PBL)

Bent u benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en of u kans maakt op SDE++ subsidie? PV-projecten kan u hierbij helpen. Wij geven advies op maat, vergelijken verschillende mogelijkheden voor zonnepanelen en berekenen wat zakelijke PV-panelen voor uw bedrijf kosten én opleveren.

Neem vrijblijvend contact op via 085 9023 103 of info@pv-projecten.nl

We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103