Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

SDE++

zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

SDE++ subsidie voor zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen plaatst, profiteert u van een heel groot voordeel: de RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) stelt namelijk jaarlijks een flink potje ter beschikking voor het kopen en plaatsen van zonnepanelen. Deze SDE++ subsidie (Subsidie Duurzame Energieproductie) maakt het voor uw bedrijf extra aantrekkelijk om op een rendabele manier te investeren in duurzame energie.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Wat is de SDE++ subsidie?

De SDE+ subsidie is specifiek gericht op zonnepanelen en biedt bedrijven de mogelijkheid om financiële ondersteuning te krijgen bij de investering in zonnepaneleninstallaties. Het doel is om duurzame energieproductie te vergroten en de CO2-uitstoot te verminderen.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Wat levert de SDE++ subsidie u op?

Met de SDE++ subsidie krijgt uw bedrijf wel 15 jaar lang een vergoeding voor alle opgewekte kilowatt. Dat maakt het financieren van zonnepanelen op lange termijn een stuk aantrekkelijker. Ook over de stroom die u zelf niet gebruikt maar teruglevert aan het elektriciteitsnet, krijgt u een vergoeding.

Als bedrijf bent u grootverbruiker en wilt u zoveel mogelijk zonnepanelen laten plaatsen. Uw financiële voordeel met de SDE++ subsidie is dan drievoudig: lagere energiekosten, subsidie per opgewekte kWh en de mogelijkheid om energie te verkopen aan het elektriciteitsnet.

Ontvang persoonlijk advies
agrarische zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Aandachtspunten bij de subsidie?

Er zijn wel een paar aandachtspunten als u gebruikt wilt maken van de SDE++ subsidie:

  • U kunt geen gebruikmaken van EIA (Energie-investeringsaftrek);
  • U moet een brutoproductiemeter (laten) installeren;
  • De hoofdaansluiting moet groter zijn dan 3x80A. Het kan zijn dat u eerst een verzwaring van uw aansluiting moet laten realiseren;
  • Er zijn vaste ‘openstellingsrondes’ per jaar waarin SDE++ subsidie aangevraagd kan worden.
gerealiseerde agrarische zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten

Hoe kan ik de SDE++ subsidie aanvragen?

Het aanvragen van de SDE++ subsidie loopt via het RVO. Deze aanvraag kunt u zelf doen, maar PV-projecten neemt dit ook graag voor u uit handen. We beginnen met het bekijken van uw situatie en geven advies op maat. Via een machtigingsformulier van het RVO kunt u ons machtigen om als intermediair subsidie voor u aan te vragen. Zodra dat geregeld is, zetten we het proces in werking. Na het indienen van de aanvraag heeft het RVO 13 weken om de subsidie toe te kennen.

Ik wil graag advies
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

De subsidie is goedgekeurd, wat nu?

Als de subsidieaanvraag is goedgekeurd, kunnen we aan de slag gaan met het plaatsen van de zonnepaneleninstallatie voor uw bedrijf. We regelen verder ook alle bijkomende zaken, zoals het plaatsen van brutoproductiemeters en de afhandeling met uw netbeheerder en CertiQ, CertiQ kent een duurzaamheidscertificaat toe aan uw energie-installatie. Vanaf dat moment wekt u veilig en verantwoord groene stroom op en ontvangt u per opgewekte KWh subsidie. Dit krijgt u direct zelf op uw rekening gestort.

Aanvraag SDE++-subsidie voor zonnepanelen laten indienen door PV-Projecten

Het aanvragen van SDE++-subsidie voor zonnepanelen gaat via de RVO. Dit kun je natuurlijk zelf doen. Maar wij nemen dit bij PV-Projecten graag voor je uit handen. Dan doen we gratis. We beginnen met het bekijken van je situatie en geven aansluitend een advies op maat voor zonnepanelen en subsidie aanvragen. Via een machtigingsformulier van de RVO kunt je ons machtigen om als intermediair subsidie voor je aan te vragen. Zodra dat geregeld is, zetten we het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen in werking. Na het indienen van de aanvraag heeft de RVO 13 weken om de subsidieaanvraag te beoordelen.

Na goedkeuring van de subsidieaanvraag, kunnen we overgaan tot het plaatsen van de zonnepaneleninstallatie voor je bedrijf. We regelen verder ook alle bijkomende zaken, zoals het plaatsen van een brutoproductiemeter en de afhandeling met je energieleverancier en CertiQ, die het bijbehorende duurzaamheidscertificaat toekent aan je zonnepanelen installatie. Vanaf dat moment wek je officieel veilig en verantwoord groene stroom op en ontvang je per opgewekte kWh ook een subsidiebedrag. Dit bedrag wordt automatisch op je rekening gestort.

Heeft u interesse en kunnen we u verder helpen?

Wilt u de aanvraag van uw SDE++ subsidie graag uit handen geven aan ons? Neem dan vooral contact met ons op of vul het onderstaande formulier in we helpen u graag verder! Bekijk ook eens de mogelijkheden van de andere subsidies als de KIA, ISDE en de mogelijkheden van zakelijk leasen.

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze vragen horen we vaker

Veelgestelde vragen

De hoogte van de SDE++ subsidie wordt bepaald aan de hand van de energieprijs. Is de energieprijs hoog? Dan ontvangt u minder subsidie. Is de energieprijs laag? Dan ontvangt u juist meer subsidie. Wanneer de energieprijzen hoog zijn, is de vergoeding voor de energie die u terug levert namelijk hoger.

Er zit natuurlijk wel een grens aan de subsidie. Is het correctiebedrag gelijk aan de basisenergieprijs? Dan heeft u de maximale SDE++ subsidie bereikt.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kent de subsidies toe op basis van de gegevens die u heeft doorgegeven bij de aanvraag. Hier vallen ook de gegevens van de locatie onder. Daarom geldt het alleen voor de zonnepanelen op die locatie.

We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103