Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Zonnepanelen voor agrariërs

zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Verduurzaam uw agrarische bedrijf

Als u op zoek bent naar manieren om uw agrarisch bedrijf te verduurzamen en kosten te besparen op energieverbruik, dan zijn zonnepanelen de perfecte keuze. In de landbouw leveren zonnepanelen betrouwbare energie. Bij PV-projecten weten we als geen ander hoe we zonnepanelen op uw schuren of stallen kunnen plaatsen, met als resultaat een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

Waarom zijn zonnepanelen een slimme keuze voor agrarische ondernemers?

Als agrarisch ondernemer bent u zich bewust van de uitdagingen en kosten die gepaard gaan met het runnen van een landbouwbedrijf. Energiekosten zijn een aanzienlijk deel van uw operationele kosten en kunnen aanzienlijk oplopen.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Aanzienlijke besparing op de energierekening

Zonnepanelen komen in beeld als een slimme keuze voor duurzame energieopwekking. Met zonnepanelen kunt u uw eigen energie produceren, wat resulteert in grote aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Agrarische ondernemers hebben veelal een groot dakoppervlak beschikbaar. Hier kunnen zoveel zonnepanelen op geplaatst worden waardoor de energienota significant lager wordt.

gerealiseerde agrarische zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten

Het meeste rendement in de zomer

Gedurende het jaar is de energievraag hoog voor bijvoorbeeld ventilatie, melkkoeling, luchtwassers, robots etc. Zonnepanelen produceren het meest in de zomer. Laat dat nou het moment zijn van de hoogste energievraag bij veel agrarische bedrijven. Met zonnepanelen vangt u de hoge energievraag dus goed op.

Mijn berekening maken
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Voordelen van zonnepanelen voor uw agrarische bedrijf

Het gebruik van zonnepanelen in de agrarische sector biedt talloze voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor agrarische doeleinden:

 • Subsidies en fiscale voordelen: Voor agrariërs zijn er verschillende subsidies en belastingvoordelen toe te passen bij de aanschaf van zonnepanelen. Deze kunnen helpen de initiële kosten van zonnepanelen te verlagen en de terugverdientijd te verkorten, waardoor ze een aantrekkelijke investeringsoptie zijn voor agrarische bedrijven.
 • Kostenbesparing: Agrarische bedrijven hebben vaak hoge energiekosten vanwege de behoefte aan verwarming, verlichting en koeling van gebouwen, evenals het gebruik van pompen en irrigatiesystemen. Door uw eigen energie te produceren met zonnepanelen kunt u veel besparen op uw energierekening. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn, wat uw bedrijfsresultaat ten goede komt.
 • Duurzaamheid: Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke keuze voor energieopwekking. Ze produceren geen schadelijke emissies en verminderen uw ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor zonnepanelen, draagt u bij aan een duurzamere toekomst voor de landbouwsector.
 • Onafhankelijkheid: Met zonnepanelen wordt u minder afhankelijk van energieleveranciers en schommelende energieprijzen. U kunt uw eigen energie produceren en gebruiken, wat zorgt voor meer controle en flexibiliteit in uw energiebehoefte.
 • Lange levensduur: Onze zonnepanelen hebben een lange levensduur en vereisen minimale onderhoudskosten. Dit maakt ze een duurzame investering op de lange termijn. U profiteert zelfs van 25 jaar garantie op onze zonnepanelen.
Hier doen we 't voor

Resultaten

Op naar een duurzamere wereld én een mooie besparing voor onze opdrachtgevers.
Mijn berekening maken Geheel vrijblijvend
icon-solar 648.901 Totaal geïnstalleerde zonnepanelen
icon-power 149.431 Totaal opbrengst per jaar in MWh
icon-house 1200+ Prachtige projecten opgeleverd
gerealiseerde agrarische zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten
Adviseurs met een achtergrond in de landbouw

Sectorspecialisme

Bij PV-projecten vinden we het belangrijk dat we mee kunnen praten met de klant. Daarom hebben een aantal van onze adviseurs een achtergrond in de landbouw. We weten wat er in de sector speelt en zijn daardoor een waardevolle gesprekspartner. Hierdoor weten we als geen ander hoe we optimaal gebruik kunnen maken van uw schuren en stallen. We zijn onder andere gespecialiseerd in akkerbouw, pluimvee, varkenshouderij, melkveehouderij en glastuinbouw

zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Agrarische dakrenovatie

Is het dak van uw stal, schuur of loods slecht of verouderd? Of wilt u af van de asbest? Een dakrenovatie is een duurzame investering. Met een nieuw dak ziet uw pand er verzorgd uit en kan het weer jarenlang mee. Indien gewenst geeft het vervangen van een dak mogelijkheden voor betere isolatie, temperatuurregeling, ventilatie en lichtinval. Ook geeft het de mogelijkheid om zonnepanelen op uw schuur of stal te laten plaatsen. We adviseren u graag hoe u het maximale kunt halen uit uw investering.

gerealiseerde agrarische zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten

Belastingvoordelen met subsidies voor agrarische bedrijven

Er zijn verschillende subsidies en belastingvoordelen toe te passen bij de aanschaf van uw zonnepanelen. Zo kunt u gebruikmaken van de Energieinvesteringsaftrek (EIA), de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). We zoeken graag voor u uit wat in uw situatie de mogelijkheden zijn.

Neem contact op voor advies
gerealiseerde agrarische zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten

SDE++ voor grootgebruikers

Bent u een grootgebruiker in de agrarische sector? Dan mag u SDE++ aanvragen. Deze subsidie compenseert het verschil tussen de ‘goedkopere’ grijze stroom en ‘dure’ groene stroom. Wij hebben deze en andere subsidies aangevraagd voor veel ondernemers. Volgt u ook?

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Zonnepanelen agrarisch leasen

Wilt u zonnepanelen leasen in plaats van kopen om in uw agrarisch bedrijf toch duurzaam te kunnen ondernemen? Bij PV-Projecten BV kunt u zonnepanelen agrarisch leasen zonder daarvoor een diepte-investering te hoeven doen. Zo profiteert u zonder gedoe toch van de voordelen van zonnepanelen. We adviseren u graag op maat tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin kijken we specifiek naar wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen en welke financiële, duurzame én fiscale voordelen agrarisch leasen van zonnepanelen u kunnen opleveren.

Ontvang persoonlijk advies
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Voordelen agrarisch leasen van zonnepanelen

We hebben alle voordelen van agrarisch leasen van zonnepanelen hier overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Belastingvoordeel voor agrariërs (SDE++, KIA of EIA)
 • Gratis subsidieaanvraag door PV-Projecten
 • Niet investeren, wel besparen
 • Direct het voordeel van gratis groene stroom en daarmee dus van een lagere energierekening
 • U draagt zelf geen risico’s en investering
 • De zonnepanelen komen op uw eigen balans
 • Agrarisch leasen van zonnepanelen legt minder beslag op uw liquide middelen, waardoor u flexibel blijft om snel te kunnen reageren op nieuwe marktomstandigheden
 • In de meeste gevallen wordt u na de leaseperiode uiteindelijk alsnog eigenaar van de zonnepanelen, omdat u de hele investering hebt (af)betaald
 • 25 jaar garantie op uw zonnepanelen

Zonnepanelen van PV-Projecten

Zijn zonnepanelen de perfecte investering voor uw agrarische bedrijf? Kies voor PV-projecten en profiteer dan van onze gegarandeerde opbrengst en 25 jaar garantie. We zijn actief in heel Nederland en realiseren graag optimaal rendement voor u. Naast agrarische projecten, zijn wij ook gespecialiseerd in platte daken, dakrenovatie en service & onderhoud. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat hier uw gegevens achter. Heeft u zich al eens ingeschreven bij ons? Bel ons dan op 0859023103 en maak een afspraak!

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze vragen horen we vaker

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen zijn zeker nog een goede investering voor uw bedrijf. Zo bespaart u nog steeds aanzienlijk op uw energiekosten wanneer u agrarische zonnepanelen aanschaft. Neem contact met ons op, we vertellen u hier alles over.

In de zomer produceren de zonnepanelen het meest. Dit is ook de tijd waarin de energievraag vaak hoog is. Denk aan ventilatie, melkkoeling en robots. Met uw agrarische zonnepanelen vangt u de hoge energievraag dus goed op.

We plaatsen geen zonnepanelen op een verouderd of slecht dak. We adviseren u graag over de mogelijkheden van dakrenovaties.

Vooropgesteld: heeft u voldoende financiële middelen voor het kopen van zonnepanelen? Dan is kopen altijd de beste keuze. Maar heeft u net wat grote investeringen gedaan en heeft u minder te besteden? Dan is agrarisch leasen van zonnepanelen een ideale oplossing. Zo profiteert u zonder investeren toch van de voordelen van zelf opgewekte stroom met zonnepanelen.

We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103