Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Zonnepanelen op platte daken

zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Zonnepanelen voor platte daken

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren op hun platte dak. Het is dan ook een ideale manier om te profiteren van zonne-energie. Maar wat zijn de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak en waar moet u rekening mee houden bij de installatie ervan? Bij PV-projecten weten we als geen ander hoe we zonnepanelen op uw platte dak kunnen plaatsen, met als resultaat een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten
Zonnepanelen voor klein-en grootverbruikers

Zonnepanelen voor ondernemers

Ondernemers hebben veelal een groot dakoppervlak beschikbaar om zoveel zonnepanelen te plaatsen dat de energienota significant lager wordt. Gedurende het jaar is de energievraag hoog door bijvoorbeeld productieprocessen, koelinstallaties, verwarming, etc. Bedrijven hebben vaak constant verbruik wat resulteert in een zeer hoog direct verbruik van de zonne-energie.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Ontdek de voordelen van zonnepanelen op platte daken

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak biedt verschillende voordelen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Zonnepanelen op een plat dak kunnen in verschillende hoeken en richtingen worden geplaatst, waardoor de beschikbare ruimte optimaal benut wordt. Hierdoor kan er meer energie worden opgewekt dan bij een schuin dak met dezelfde oppervlakte.

Betere ventilatie

Heeft u een bedrijf? Dan heeft u waarschijnlijk ergens een groot plat dak. Zonnepanelen op een plat dak hebben een betere ventilatie dan panelen op een schuin dak. Dit komt doordat er meer ruimte is tussen de panelen en het dakoppervlak, waardoor er minder warmte ontstaat en de panelen efficiënter werken.

Onderhoudsgemak

Zonnepanelen op een plat dak zijn eenvoudig te onderhouden en schoon te maken, omdat ze gemakkelijk bereikbaar zijn. Dit kan bijdragen aan een langere levensduur van de panelen.

Hier doen we 't voor

Resultaten

Op naar een duurzamere wereld én een mooie besparing voor onze opdrachtgevers.
Mijn berekening maken Geheel vrijblijvend
icon-house 1000+ Prachtige projecten opgeleverd
icon-solar 349.440 Totaal geïnstalleerde zonnepanelen
icon-power 125.798 Totaal opbrengst per jaar in MWh
zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Zonnepanelen voor klein-en grootverbruikers

Of u nu kleinverbruiker of grootverbruiker bent; zonnepanelen zijn in beide gevallen interessant.

Bij een aansluiting tot 3×80A bent u kleinverbruiker. U mag dan binnen die 80A opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit is vooral in de zomermaanden belangrijk, omdat zonnepanelenbezitters dan vaak meer stroom opwekken dan ze verbruiken. Als aan het eind van het jaar de stroom die u opwekt en de stroom die u van het net afnam gelijk zijn, dan komt uw energierekening op 0. Dit noemen we salderen. Wilt u meer informatie over salderen? Lees dat hier!

Bij een aansluiting die groter is dan 3×80A bent u grootverbruiker. U mag dan niet salderen. Gelukkig is er dan de SDE++ subsidie. Via deze regeling kunt u subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur. Op deze manier zijn zonnepanelen ook heel interessant. Wij vertellen u graag meer over deze regeling en kunnen de SDE+ subsidie ook voor u aanvragen. Lees hier alles over de SDE++.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Constructieberekening en dakbedekking

Platte daken zijn uiterst geschikt voor zonnepanelen. We kunnen de zonnepanelen zuid en/of oost-west oriënteren en schaduw is vaak te vermijden. We laten altijd een constructieberekening maken. Door de zonnepanelen komt er gemiddeld 13 à 14 kg/m² bij. Na akkoord van de constructeur gaan we over tot realisatie.

Naast de constructieberekening is het belangrijk om een inspectie te maken van de dakbedekking. Is het bitumen én reeds 25 jaar oud; dan is het verstandig om deze vóór plaatsing van de zonnepanelen te vervangen/ overlagen. De zonnepanelen liggen er minimaal 25 jaar en zou het onder de panelen gaan lekken door veroudering van de platte dakbedekking, dan is dit vrijwel niet meer te repareren. Goed om dit voor te zijn dus!

Mijn berekening maken
zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

De mogelijkheid om zonnepanelen te leasen

Zakelijk lenen en leasen is ontzettend gebruikelijk bij de aanschaf van grote zonnepaneleninstallaties. Veruit de meeste ondernemers die de voordelen van duurzame energie opwekken ontdekken, sluiten daar een lening of leasecontract voor af. De meeste bedrijven betalen niet met eigen geld voor hun zonnepanelen, de cash hebben ze namelijk nodig voor de bedrijfsvoering. Negen van de tien zonnepaneleninstallaties worden dus gefinancierd, meestal door de bank, soms door een tussenpartij.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Energiebesparingsplicht

Misschien heeft u er al eens van gehoord, maar bij een bepaald verbruik is er de energiebesparingsplicht. Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht. Zonnepanelen kunnen een gemakkelijke energiebesparende maatregel zijn.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Het energielabel C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Met de Energiebesparingsverkenner Kantoren krijgt u een indicatie van hoe u aan de Energielabel C-verplichting kunt voldoen. Met een zonnepaneleninstallatie zult u al snel aan deze eisen voldoen. Daarnaast is de installatie vaak gemakkelijk aan te brengen.

Benieuwd of PV-Projecten u verder kan helpen?

Wij adviseren u graag hoe u het maximale kunt halen uit uw investering. Agrarische dakrenovaties zijn al jarenlang onze specialiteit, zowel voor grote als kleine projecten. Bij PV-projecten bent u dus zeker aan het juiste adres. Wij willen een partner zijn van de klant, waarin we de klant ontzorgen en de beste PV-installatie bouwen die mogelijk is op de meest veilige en economische manier volgens de laatste veiligheidseisen tegen een goede marktconforme prijs. Neem contact met ons op of vul het onderstaande formulier in en we helpen u graag verder! 

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze vragen horen we vaker

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen kunnen op de meeste soorten platte daken worden geïnstalleerd. Het is echter wel belangrijk dat je dak niet verouderd of slecht is. Als dit wel het geval is, raden we dakrenovatie aan.

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals het beschikbare dakoppervlak, het vermogen van de panelen en uw energieverbruik. Gemiddeld genomen kan een zonnepaneel van ongeveer 1 vierkante meter ongeveer 250-350 kWh per jaar produceren. Wij helpen u om het exacte aantal panelen te bepalen op basis van uw behoeften.

Zonnepanelen vereisen weinig onderhoud. Periodieke reiniging om stof, vuil en bladeren te verwijderen behoudt de efficiëntie van de panelen. Bij PV-Projecten kunt u een pakket afnemen waarbij we periodiek uw zonnepanelen reinigen en controleren.

We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103