Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Advies

zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Advies over zonnepanelen kopen en plaatsen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving en dus ook voor bedrijven. Binnen uw organisatie kan dat veel vragen opleveren. Kan ik duurzame energie gaan gebruiken of zelf opwekken? Wat kosten zonnepanelen en wat is de opbrengst voor mijn bedrijf? Hoe werkt de SDE-subsidie en zijn er nog fiscale voordelen als ik investeer in zonnepanelen?

PV-projecten kan u hierbij helpen. Wij geven advies op maat, vergelijken verschillende mogelijkheden voor zonnepanelen en berekenen wat zakelijke PV-panelen voor uw bedrijf kosten én opleveren. Met een goed ontwikkeld PV-plan en een duurzame zonnepaneleninstallatie, kan groene energie op termijn erg rendabel zijn voor uw bedrijf.

In de eerste fase gaan wij onderzoeken wat zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, voor uw bedrijf kunnen betekenen. Wat zijn de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dak? Hoe profiteert u van het hoogste rendement en hoe verhoudt dat zich tot de investering die u doet? Op basis van deze bevindingen geven we uw bedrijf advies voor zakelijke zonnepanelen. U beslist vervolgens of dit advies aan uw wensen en verwachtingen voldoet.

Haalbaarheidsstudie zonnepanelen

We beginnen met het maken van een scan waarin we op basis van uw wensen én de mogelijkheden op het dak kijken hoe hoog de benodigde investering en de potentiële opbrengst zijn. We kunnen ook berekenen wat de kosten gedurende de hele levensloop van de PV-panelen zijn (TCO) en welke subsidiemogelijkheden er voor uw bedrijf zijn. U krijgt vervolgens een rapport met de onderbouwde resultaten van deze scan. Meestal kan dit vooronderzoek op afstand worden gedaan met behulp van luchtfoto’s.

Offerte aanvragen

Aanvragen SDE+ subsidies

Een heel groot voordeel aan zonnepanelen: het RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) stelt een SDE+-subsidie (Subsidie Duurzame Energieproductie) beschikbaar. Met deze subsidie krijgt uw bedrijf 15 jaar lang een vergoeding voor alle opgewekte kilowatts. Een aantrekkelijke regeling, maar het aanvragen hiervan kan soms wat ingewikkeld zijn. Er zijn bijvoorbeeld een aantal voorwaarden waaraan uw bedrijf moet voldoen om gebruik te kunnen maken van deze subsidie.

PV-projecten neemt het aanvragen van deze subsidie graag volledig voor u uit handen. We geven advies op maat en kunnen indien gewenst het gehele traject van u overnemen. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld is en u zorgeloos kunt profiteren van de SDE+-subsidie.

Om voor u de subsidie te kunnen regelen, kunt u ons machtigen om als intermediair op te treden.

  • Beoordelen of u in aanmerking komt voor SDE+-subsidie en wat voor invloed dat heeft op andere fiscale voordelen (SDE+-subsidie is bijvoorbeeld niet te combineren met Energie-investeringsaftrek);
  • Verzorgen na machtiging uw subsidieaanvraag via het RVO, rekening houdend met de openstellingsrondes;
  • Plaatsen de vereiste brutoproductiemeters;
  • Regelen de afhandeling met uw netbeheerder en CertiQ.
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt geïnstalleerd door PV-Projecten

Technisch onderzoek van het dak

Op basis van de scan beslist u of u verder wil gaan met het traject voor zakelijke zonnepanelen. Als dat zo is, dan gaan we verder met de volgende stap: technisch onderzoek voor het plaatsen van PV-panelen. We kijken of uw dakconstructie de ballast van zonnepanelen kan dragen, wat voor de veiligheid natuurlijk heel belangrijk is. We onderzoeken de gewichtsverdeling en de staat van het dak en kijken ook naar de bouwtekeningen. Vul het onderstaande formulier in en de we nemen contact met u op.

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103