Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Zonnepanelen op scholen

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Vrijwel alle scholen hebben een structuur met rechthoekige vormen en grote, platte daken, wat ideaal is voor de implementatie van grootschalige zonnestroominstallaties. Toch is het legplan van scholen vaak uitdagend. Bij PV-projecten zijn we gespecialiseerd in dit soort complexe legplannen. Ontdek nu de mogelijkheden van zonnepanelen samen met PV-projecten!

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Waarom zijn zonnepanelen geschikt voor scholen?

  • Scholen beschikken over ruime, platte daken die ideaal zijn voor de installatie van talrijke zonnepanelen;
  • Op zonnige dagen wordt de opgewekte energie direct gebruikt;
  • Zonne-energie is kostenefficiënter dan energie afkomstig van het reguliere netwerk;
  • Bovendien is het een duurzame energiebron, en daarmee uitermate geschikt als leermiddel voor vakken zoals Wetenschap en Techniek, Natuurkunde, Aardrijkskunde en Economie (bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van businessmodellen).
Hier doen we 't voor

Resultaten

Op naar een duurzamere wereld én een mooie besparing voor onze opdrachtgevers.
Contact Geheel vrijblijvend
icon-house 1200+ Prachtige projecten opgeleverd
icon-power 149.431 Totaal opbrengst per jaar in MWh
icon-solar 648.901 Totaal geïnstalleerde zonnepanelen
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Zonnepanelen en educatie hand in hand

Zonnestroominstallaties lijken op het eerste gezicht weinig te maken te hebben met de primaire functie van scholen, namelijk educatie. Toch is het tegendeel waar. Het creëren van bewustzijn over klimaatverandering en een milieubewuste levensstijl begint al op school. Dit kan uitstekend samengaan met de installatie van zonnepanelen.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Zonnepanelen kopen of leasen?

Het is heel gebruikelijk voor bedrijven om zakelijk te lenen of te leasen bij de aanschaf van grote zonnepaneleninstallaties. De meerderheid van ondernemers die de voordelen van duurzame energieontwikkeling ontdekken, gaat over tot het afsluiten van een lening of leasecontract. De meeste bedrijven betalen niet rechtstreeks met hun eigen middelen voor de zonnepanelen, omdat ze deze liquide middelen nodig hebben voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Daarom worden negen van de tien zonnepaneleninstallaties gefinancierd, meestal door de bank en soms door een tussenpartij.

Offerte aanvragen
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Constructieberekening en dakbedekking

Platte daken lenen zich uitstekend voor de installatie van zonnepanelen. We kunnen de zonnepanelen naar het zuiden en/of oost-west oriënteren, waarbij we vaak schaduw kunnen vermijden. Voorafgaand aan de installatie wordt altijd een constructieberekening uitgevoerd, waarbij gemiddeld 15 kg/m² aan extra gewicht wordt toegevoegd. Na goedkeuring van de constructeur gaan we over tot de daadwerkelijke realisatie.

Naast de constructieberekening is het essentieel om een inspectie uit te voeren van de dakbedekking. Indien het bitumen al 25 jaar oud is, is het raadzaam om deze vóór de installatie van de zonnepanelen te vervangen / overlagen. Bij PV-projecten zijn we ook gespecialiseerd in dakrenovaties. Aangezien de zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, kan een eventueel lek als gevolg van veroudering van de platte dakbedekking onder de panelen vrijwel onmogelijk te repareren zijn. Het is dus verstandig om hier preventief actie op te ondernemen.

Bij PV-projecten staan we voor u klaar! 

Zijn zonnepanelen de perfecte investering? Kies voor PV-Projecten en profiteer dan van onze gegarandeerde opbrengst en 25 jaar garantie. We zijn actief in heel Nederland en realiseren graag optimaal rendement voor u. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat hier uw gegevens achter. Heeft u zich al eens ingeschreven bij ons? Bel ons dan op 085 9023103 en maak een afspraak!

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103