Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Energie Opslag Systeem (EOS)

zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Energie Opslag Systeem

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, spelen zonnepanelen een cruciale rol bij het opwekken van schone energie. Maar om optimaal te profiteren van zonne-energie, is een betrouwbare opslagoplossing essentieel. Dit is waar uw eigen accu in beeld komt. Een batterij voor zonnepanelen vormt de sleutel tot het efficiënt opslaan en benutten van overtollige energie. Ontdek nu de mogelijkheden bij PV-projecten!

Energie Opslag Systeem (EOS) van Huawei

Zonnestroom opslaan in uw eigen batterij

Batterijsystemen slaan opgewekte energie op. Dankzij accu’s komen vraag en aanbod van hernieuwbare energie in evenwicht. De opgewekte stroom zet u in wanneer binnen uw organisatie de energiebehoefte het aanbod overstijgt. Er zijn uiteenlopende typen batterijen en veel verschillende toepassingen. Zo kunt u een batterij kopen, maar ook huren is een mogelijkheid. Wij helpen u graag bij het maken van een passende en rendabele keuze.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Vijf redenen om een accu te kiezen

Benut uw aansluiting

Regelmatig wordt uw netaansluiting minimaal belast. Met een batterij maakt u deze overcapaciteit te gelde.

Het net is vol

Helaas. U mag van de netbeheerder geen stroom terugleveren, of afnemen. Wij van PV-projecten zorgen dat het licht altijd brandt.

Uitbreiding door groei

Uw bedrijf groeit hard. U wilt uitbreiden en hebt mogelijk een extra trafostation nodig. Voorkom investering in een trafo.

Snelladen van trucks

Het laden van elektrische trucks zet energievoorziening op z’n kop. Breng het net weer in balans met een accu.

Extra zonnepanelen

Installeer een zonnedak dat bijna drie keer zo krachtig is als het maximale vermogen van uw netaansluiting.

Energie opslag systeem (EOS)

Een Energie Opslag Systeem bestaat uit

  • Battery management systeem (BMS) beschermt de accu tegen een te hoge of te lage temperatuur en te hoge of lage spanning die schade aan zou kunnen brengen aan de capaciteit van de batterij.
  • Celballancering zorgt ervoor dat de spanning tussen de cellen niet te hoog worden. Dit ook om de kans op ontbranding en daarmee interne schade te voorkomen.
  • Klimaatsysteem bewaakt de temperatuur zodat het niet te warm en niet te koud wordt om de beste condities voor de batterij te creëren.
  • Automatisch blussysteem: als de temperatuur toch te hoog wordt, (bijvoorbeeld door externe invloeden), dan zorgt het blussysteem ervoor dat er geblust wordt.
  • Energymanagement system (EMS) bepaalt wanneer een accu aan of uit gaat.
  • Noodstroomvoorziening hierdoor is een aggregaat niet meer nodig. We adviseren altijd wel een aansluiting op het net te houden in het geval van calamiteiten.

Opslagcapaciteit van de accu

Een Energie Opslag Systeem is modulair en dus aan te passen naar het vermogen aan stroom dat deze dient op te slaan. Dit vermogen is uit te breiden van 60 kWh naar oneindig.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Omvang van het Energie Opslag Systeem

Een accu wordt geïnstalleerd in een zeecontainer. De grootte van de accu is afhankelijk van de stroomcapaciteit die in een accu moet worden opgeslagen.

Hier doen we 't voor

Resultaten

Op naar een duurzamere wereld én een mooie besparing voor onze opdrachtgevers.
Mijn berekening maken Geheel vrijblijvend
icon-house 1000+ Prachtige projecten opgeleverd
icon-power 125.780 Totaal opbrengst per jaar in MWh
icon-solar 349.440 Totaal geïnstalleerde zonnepanelen
gerealiseerde agrarische zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten
Interesse?

Energieopslag in de landbouw

Vooral in de avonduren maakt u hoge kosten door de constante aanvoer van koel- of ventilatiesystemen. En zeker als een van de systemen onverwacht uitvalt. Om dit te voorkomen, willen wij u ondersteunen bij het optimaliseren van het eigen verbruik van uw bestaande PV-systemen en u bovendien beschermen met een continue noodstroomvoorziening met ons systeem.

agrarische zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Bescherm uw boederij

Een separate stroomvoorziening zorgt voor een continue zuurstoftoevoer naar de dieren en bescherming van de koelsystemen. De batterij opslag is geschikt voor alle weers- en omgevingsomstandigheden. Stalvuil is geen probleem en ook is er brand-, bliksem- en buitenbescherming.

Uw aanspreekpunt en specialist in energieopslagsystemen!

Bij PV-projecten zijn we uw aanspreekpunt en specialist in zonnepanelen & accu’s. Thom Stelwagen kent alle ins en outs van de sector en is uw energieopslag specialist bij PV-projecten. Wilt u sparren over de mogelijkheden rondom energieopslag voor uw (agrarische) bedrijf? Vul het onderstaande formulier in!

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103