Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

KIA

agrarische zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Heeft u al weleens gehoord van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, ook wel KIA genoemd? We vertellen u hier graag meer over en laten u kennismaken met de mogelijkheden die dit te bieden heeft.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

KIA en zonnepanelen

Naast de Energieinvesteringsaftrek (EIA) kunt u ook gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De KIA is in het leven geroepen om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren. Door middel van deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van eventuele andere investeringen die u heeft gedaan in het jaar van aanschaf van zonnepanelen.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Wat is het verschil tussen de EIA en de KIA

Het belangrijkste verschil tussen de EIA (Energie-investeringsaftrek) en de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) is dat de EIA zich specifiek richt op energiebesparende en duurzame investeringen, terwijl de KIA van toepassing is op algemene investeringen in bedrijfsmiddelen. De EIA stimuleert ondernemers om te investeren in technologieën die energie-efficiëntie bevorderen en CO2-uitstoot verminderen, terwijl de KIA gericht is op het stimuleren van investeringen en economische groei binnen het MKB. Beide regelingen bieden belastingvoordelen aan ondernemers, maar met een verschillende focus op het gebied van investeringen.

gerealiseerde zakelijke zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten

Wat komt er nog in aanmerking voor KIA?

Naast zonnepanelen komen alle investeringen in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming in aanmerking. Het is slim om met uw boekhouder te overleggen welke investeringen u wanneer doet. Soms is het beter om een investering naar voren te halen, maar het kan ook juist lonen om een investering later te doen.

Ontvang persoonlijk advies

KIA tabel 2023

Om te berekenen welk bedrag u mag aftrekken van uw winst, neemt u het totale investeringsbedrag in een jaar.
Bron: Belastingdienst.nl

Hier doen we 't voor

Resultaten

Op naar een duurzamere wereld én een mooie besparing voor onze opdrachtgevers.
icon-solar 349.440 Totaal geïnstalleerde zonnepanelen
icon-power 125.798 Totaal opbrengst per jaar in MWh
icon-house 1000+ Prachtige projecten opgeleverd
zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

KIA combineren met andere regelingen

Als u zonnepanelen heeft aangeschaft mag u KIA combineren met andere regelingen, zoals EIA. Het rendement op de investering in zonnepanelen wordt daarmee nog aantrekkelijker.

Heeft u interesse in de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)?

Heeft u interesse in de kleinschalingsheidsinvesteringaftrek? Laat dan op deze pagina uw gegevens achter als deze nog niet bij ons bekend zijn. Heeft u zich al eens ingeschreven bij ons? Bel ons dan op 085 9023 103 en maak uw interesse kenbaar!

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze vragen horen we vaker

Veelgestelde vragen

Deze subsidie mag alleen toegepast worden als u in 1 jaar tussen de €2.301,- en €314.673,- investeert in bedrijfsmiddelen. Zonnepanelen vallen niet altijd onder deze regeling. U moet ze namelijk wel  aanmerken als bedrijfsvermogen en ook zakelijk gebruiken.

Dat percentage is afhankelijk van de hoogte van uw investering. Is uw investering tot zo’n €55.000,-? Dan gaat het om 28% van uw investeringsbedrag. Daarboven wordt het voordeel wel iets kleiner, tot de grens van €314.673 uiteindelijk is bereikt.

De KIA-subsidie kunt u met de EIA-subsidie combineren. Hierdoor is de investering in zonnepanelen voor wel meer dan 80% fiscaal aftrekbaar!

We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103