Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
Blog

5 fabels over zonnepanelen

zonnepanelen die worden geplaatst door medewerkers van PV-Projecten

Fabels onder de loep

Zonnepanelen worden met de dag populairder en ook de overheid stimuleert het aanschaffen steeds meer. Helaas gaan er veel fabels rond over zonnepanelen. In dit artikel creëren we een stukje duidelijkheid, door 5 fabels onder de loep te nemen.

1: Zonnepanelen leveren alleen energie als de zon schijnt

Zonnepanelen werken op licht, niet specifiek op zonlicht, dus ook op bewolkte dagen leveren ze stroom. In de zomer brengen ze wel meer op dan in de winter, aangezien we dan de meeste lichturen hebben.

2: Alleen een dak op het zuiden is geschikt voor zonnepanelen

Zonnepanelen op het zuiden leveren het meeste op, maar door de techniek en kennis van tegenwoordig leveren panelen op het oosten, westen en zelfs op het noorden ook veel op. Gemiddeld leveren ze per paneel maar 20% minder op dan een paneel op het zuiden. Heeft u een plat dak dan kan er een oost-west opstelling gebruikt worden waardoor er meer panelen op het dak passen, wat de verlaagde opbrengst opheft en soms zelfs verhoogt. Vraag dus altijd om persoonlijk advies als u over zonnepanelen twijfelt.

3: Zonnepanelen gaan vaak al stuk voor ze terug zijn verdiend

Dit is een groot misverstand. Goede panelen gaan 25 tot 30 jaar mee, onze panelen hebben zelfs een opbrengstgarantie van 25 jaar. De terugverdientijd is tegenwoordig meestal maar 7 à 8 jaar. U heeft dus vele jaren over om er geld mee te verdienen.

4: Zonnepanelen vragen veel onderhoud

Een kwalitatieve zonnepanelen installatie is zo goed als onderhoudsvrij. Zonnepanelen geplaatst in een hoek van 30 graden worden in principe vanzelf schoongemaakt door de regen. Heeft u panelen in een hoek van 15 graden dan is het aan te raden om de zonnepanelen eens per jaar schoon te laten maken.

5: Het produceren van zonnepanelen kost erg veel energie en is dus niet duurzaam

Zonnecellen worden gemaakt van silicium, wat een natuurlijk element is. Natuurlijk kost het produceren van zonnepanelen alsnog energie en grondstoffen. Maar de energie terugverdientijd van een zonnepaneel is slechts 1 tot 2 jaar. Aangezien een zonnepaneel gemiddeld 25 tot 30 jaar meegaat bespaart elk zonnepaneel veel meer energie dan het kost. Een zeer duurzame keuze dus.

Meer vragen? Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies.

We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103