Salderen - Flexibele kosten met de salderingsregeling : PV-Projecten B.V

Salderen

Bereken Besparing

  OFFERTE AANVRAGEN


  Stroomverbruik (KwH):
  Wij behandelen alleen aanvragen van boven de 30.000 KwH


  Verbruiktype:3x80 ampére of minderMeer dan 3x80 ampére

  • 25 jaar garantie op alle zonnepanelen
  • Gegarandeerde opbrengst
  • Actief in heel Nederland
  • Gratis subsidieaanvraag
  • Zakelijk leasen

  Hoe werkt salderen met zonnepanelen?

  Salderen kun je zo zien: eigenlijk gebruik je het elektriciteitsnet als een grote batterij, doordat je de stroom die je teruglevert op een later tijdstip weer kunt gebruiken tegen hetzelfde tarief. Het kan zijn dat je in de zomer meer teruglevert dan je verbruikt, maar in de winter weer meer stroom nodig hebt dan je opwekt. Omdat jouw energieleverancier jouw teruglevering saldeert op je energienota, hoef je geen factuur te sturen over de door jou geleverde zonnestroom. Daarom wordt de salderingsregeling over de periode van een jaar toegepast, en heb je flexibele kosten. Tenzij de opbrengst van je zonnepanelen meer is dan je totale verbruik: in dat geval krijg je een terugleververgoeding.

  Terugleververgoeding zonnepanelen

  Bijna alle huishoudens die zelf zonne-energie opwekken hebben per jaar meer stroom nodig dan ze zelf opwekken. Wek je met je zonnepanelen in een jaar toch meer energie op dan je verbruikt? Dan ga je netto terugleveren na saldering en daar verdien je geld mee. Een leverancier is verplicht een redelijke vergoeding te bieden voor de netto teruggeleverde stroom (zoals vastgelegd in de Elektriciteitswet 1998). Dit komt bij de meeste energieleveranciers in de praktijk neer op het kale leveringstarief, meestal tussen de €0,04 en €0,08 per kilowattuur.

  Terugleveren met analoge of digitale meter

  De stroom uit je zonnepanelen terugleveren aan het elektriciteitsnet gebeurt automatisch via de meter, dankzij de omvormer van je installatie. Heb je een analoge meter? Dan draait de meter vooruit of achteruit, afhankelijk van wat je op dat moment verbruikt en opwekt. De teruggeleverde energie wordt daardoor op de meter zelf al van het verbruik afgetrokken. Dat zie je niet gespecificeerd terug op de factuur, maar wel als een verlaging van het verbruik ten opzichte van de voorgaande jaren. Bij een digitale meter worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. Zowel levering als teruglevering worden samen op één overzichtelijke nota getoond.

  Is mijn meter geschikt voor teruglevering?

  Bij sommige analoge meters loopt het telwerk niet achteruit en sommige digitale meters hebben geen teruglevertelwerk. Deze meters zijn niet geschikt voor teruglevering en zullen dus eerst vervangen moeten worden door je netbeheerder. Als je vragen hebt over je meter of twijfelt of je meter geschikt is voor teruglevering, dan kun je terecht bij je netbeheerder.

  Salderingsregeling na 2025

  Het kabinet heeft besloten de salderingsregeling tot 2025 aan te houden. Daarna wordt voor het terugleveren aan het net de saldering stapsgewijs afgebouwd tot 2031. Eigenaren kunnen zo langer salderen dan aanvankelijk was voorzien in het Regeerakkoord, waarin stond dat de salderingsregeling na 2020 zou worden vervangen voor een ‘terugleversubsidie’. Hierdoor blijft het zowel voor particulieren als mkb-bedrijven aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.

  Overige financiële voordelen

  Als zonnepaneleneigenaar zijn er verschillende financiële voordelen. Lees hier meer over de btw-teruggave, subsidie en opbrengst van zonnepanelen.

  Interesse?

  Laat op deze pagina uw gegevens achter als deze nog niet bij ons bekend zijn. Heeft u zich als eens ingeschreven bij ons? Bel ons dan op 085 9023 103 en maak uw interesse kenbaar!

   

   Meer informatie?

    OFFERTE AANVRAGEN


    Stroomverbruik (KwH):
    Wij behandelen alleen aanvragen van boven de 30.000 KwH


    Verbruiktype:3x80 ampére of minderMeer dan 3x80 ampére