Platte daken - PV Projecten : PV Projecten

Platte daken

Zonnepanelen voor klein- en grootverbruikers

Bereken Besparing

  BEREKEN HOEVEEL U KUNT BESPAREN


  Stroomverbruik (KwH):


  Verbruiktype:3x80 ampére of minderMeer dan 3x80 ampére

  • 25 jaar garantie op alle zonnepanelen
  • Gegarandeerde opbrengst
  • Actief in heel Nederland
  • Gratis subsidieaanvraag
  • Zakelijk leasen

  ZONNEPANELEN OP PLATTE DAKEN

  Ondernemers hebben veelal een groot dakoppervlak beschikbaar om zoveel zonnepanelen te plaatsen dat de energienota significant lager wordt. Gedurende het jaar is de energievraag hoog door bijvoorbeeld productieprocessen, koelinstallaties, verwarming, etc. Bedrijven hebben vaak constant verbruik wat resulteert in een zeer hoog direct verbruik van de zonne-energie.

  ZONNEPANELEN VOOR KLEIN- EN GROOTVERBRUIKERS

  Of u nu kleinverbruiker of grootverbruiker bent; zonnepanelen zijn in beide gevallen interessant.

  Bij een aansluiting tot 3×80A bent u kleinverbruiker. U mag dan onbeperkt opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit is vooral in de zomermaanden belangrijk, omdat zonnepanelenbezitters dan vaak meer stroom opwekken dan ze verbruiken. Als aan het eind van het jaar de stroom die u opwekte en de stroom die u van het net afnam gelijk zijn, dan komt uw energierekening op 0. Dit noemen we salderen.

  Bij een aansluiting die groter is dan 3×80A bent u grootverbruiker. U mag dan niet salderen. Gelukkig is er dan de SDE++ subsidie. Via deze regeling kunt u subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur. Op deze manier zijn zonnepanelen ook heel interessant. Wij vertellen u graag meer over deze regeling en kunnen de SDE+ subsidie ook voor u aanvragen.

  Zonnepanelen platte daken

  CONSTRUCTIEBEREKENING & DAKBEDEKKING

  Platte daken zijn uiterst geschikt voor zonnepanelen. We kunnen de zonnepanelen zuid en/of oost-west oriënteren en schaduw is vaak te vermijden. Bij oudere bedrijfshallen laten we altijd een constructieberekening laten maken. Door de zonnepanelen komt er gemiddeld 13 à 14 kg/m² bij. Na akkoord van de constructeur gaan we over tot realisatie.

  Naast de constructieberekening is het belangrijk om een inspectie te maken van de dakbedekking. Is het bitumen én reeds 25 jaar oud; dan is het verstandig om deze vóór plaatsing van de zonnepanelen te vervangen/ overlagen. De zonnepanelen liggen er minimaal 25 jaar en zou het onder de panelen gaan lekken door veroudering van de platte dakbedekking dan is dit vrijwel niet meer te repareren

  Dakbedekking zonnepanelen
  Dakbedekking zonnepanelen

  LEASEN VAN ZONNEPANELEN

  Zakelijk lenen en leasen is ontzettend gebruikelijk bij de aanschaf van grote zonnepaneleninstallaties.

  Veruit de meeste ondernemers die de voordelen van duurzame energie opwekken ontdekken, sluiten daar een lening of leasecontract voor af. De meeste bedrijven betalen niet met eigen geld voor hun zonnepanelen, de cash hebben ze namelijk nodig voor de bedrijfsvoering. Negen van de tien zonnepaneleninstallaties worden dus gefinancieerd, meestal door de bank, soms door een tussenpartij.

  Lees meer over zakelijk leasen van zonnepanelen.

  ENERGIEBESPARINGSPLICHT

  Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht. Zonnepanelen kunnen een gemakkelijke energiebesparende maatregel zijn. Informeer naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op platte daken.

  ENERGIELABEL C KANTOREN

  Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Met de Energiebesparingsverkenner Kantoren krijgt u een indicatie van hoe u aan de Energielabel C-verplichting kunt voldoen. Met een zonnepaneleninstallatie zult u al snel aan deze eisen voldoen. En de installatie is vaak gemakkelijk aan te brengen.

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

  Interesse?

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op platte daken? Laat op deze pagina uw gegevens achter als deze nog niet bij ons bekend zijn. Heeft u zich als eens ingeschreven bij ons? Bel ons dan op 085 9023 103 en maak uw interesse kenbaar!

   

   Meer informatie?

    BEREKEN HOEVEEL U KUNT BESPAREN


    Stroomverbruik (KwH):


    Verbruiktype:3x80 ampére of minderMeer dan 3x80 ampére