Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Omvormers

PV-projecten werkt alleen met uitmuntend presterende merken omvormers

Omvormers

Omvormers kosten minder dan 10% van de totale systeemkosten bij het kopen van zonnepanelen, maar beheren 100% van de energieproductie van de zonnepaneleninstallatie. De keuze voor uw omvormer is daarom heel belangrijk – de energieopbrengst en daardoor ook het financiële rendement van uw zonnepanelen zijn ervan afhankelijk. Een kwalitatief hoogwaardige omvormer kan de energieopbrengst maximaliseren en de kosten in de gehele levensduur van uw panelen aanzienlijk verminderen.

Daarom werkt PV-projecten alleen met uitmuntend presterende merken omvormers voor zonnepanelen: SolarEdge en Huawei. We hebben keer op keer ervaren dat deze omvormers de beste prestaties leveren en bovendien een hele aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding hebben. Wij zijn van fan deze topmerken en weten zeker dat u dat ook zult zijn. Met omvormers van SolarEdge of Huawei weet u altijd zeker dat de energie die opgewekt wordt in uw zonnepaneleninstallatie het maximale rendement oplevert.

SolarEdge

SolarEdge heeft een slimme omvormer voor zonnepanelen ontwikkeld die de manier van energiewinning en -beheer in PV-systemen heeft veranderd. De omvormersystemen worden voorzien van Power Optimizers en maximaliseren zo de energieopwekking en bieden monitoring op paneelniveau. Het systeem bestaat uit:

 • Een 2-naar-1 Power Optimizer die per module stroom uit de panelen haalt. Die vermindert de kans om mismatches in strings en verlies van energie
 • Drie-fase-omvormers die speciaal ontwikkeld zijn om te werken met de Power Optimizers
 • Een slim cloud-gebaseerd monitoringsplatform om volledig inzicht te hebben in de prestaties (op paneelniveau) van uw PV-systeem en op probleemoplossing op afstand mogelijk te maken
  Dit internationaal opererende bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Israël en levert slimme, high-performance technologie in meer dan 133 landen.
zonnepanelen omvormer

Voordelen SolarEdge-omvormers

 • Maximaal vermogen uit elk zonnepaneel; 6% tot wel 30% meer opbrengst
 • Meer panelen op het dak door maximaal ontwerpvrijheid
 • Monitoring van elk individueel zonnepaneel en probleemoplossing op afstand
 • Meer veiligheid door automatische DC-spanningsverlaging
 • Lange standaardgaranties; 25 jaar op Power Optimizers en 12 jaar op omvormers
 • 25 jaar lang gratis monitoring van de opbrengst op moduleniveau via een applicatie voor PC, tablet of smartphone

SolarEdge Power Optimizers voor zonnepanelen

De omvormers van SolarEdge worden voorzien van Power Optimizers die zorgen dat uit ieder paneel de maximaal mogelijke opbrengst gewonnen kan worden. De optimizer maakt MPP-tracking en monitoring per module mogelijk en garandeert dat de omvormer altijd een vaste stringspanning ontvangt.

Flexibiliteit bij plaatsen van zonnepanelen

Nog een voordeel van SolarEdge is dat u maximale flexibiliteit heeft bij het plaatsen van zonnepanelen. Modules met verschillende oriëntaties of hellingshoeken kunnen prima binnen dezelfde string geplaatst worden.

Geen mismatchende modules = meer opbrengst zonnepanelen

Haast onvermijdelijk in commerciële zonnepaneleninstallaties: mismatchende modules binnen dezelfde string. Dit gebeurt als naast elkaar gelegen modules verschillende MPP’s (Maximum Power Points) hebben. Zo’n mismatch tussen twee modules kan oplopen tot een opbrengstverschil van 10%, wat invloed heeft op de opbrengst van de hele string. Oorzaken van mismatches zijn bijvoorbeeld schade door transport, temperatuurverschillen, deels in de schaduw liggen of vuil op de panelen. SolarEdge werkt op paneelniveau, waardoor de panelen niet meer van elkaar afhankelijk zijn. Uit ieder paneel kan het maximale vermogen gehaald worden zonder dat de zwakkere modules negatieve invloed hebben op de sterkere modules.

Huawai

Huawei staat bekend om zijn toonaangevende en innovatieve ICT-oplossingen. Ook op het gebied van PV-systemen is dit bedrijf continu bezig met innoveren en optimaliseren van zijn producten. Voor PV-systemen produceert Huawei omvormers die zich onderscheiden door de hoge kwaliteit en de scherpe prijs. De omvormers zijn meestal van zwaardere kwaliteit en daardoor vooral geschikt voor grootzakelijke zonnepanelen en PV-systemen op utiliteitsschaal.

zonnepanelen omvormers van Huawei

Slimme omvormers voor zonnepanelen

Huawei is de grootste fabrikant van 3-fase-omvormers ter wereld. Wattkraft is distributeur in de Benelux en Libra Energy is officieel reseller van dit product. Huawei is momenteel actief in meer dan 170 landen en het merk bereikt daarmee een derde van de wereldbevolking. Deze gigantische leverancier van PV-omvormers zet zijn dertig jaar ervaring in om constant producten van hoge kwaliteit te leveren. Digitalisering is bij Huawei kernwoord, het verwerken van digitale informatie wordt volop geïntegreerd in zijn PV-systemen. Denk daarbij aan zaken als big data, cloud computing en IoT. De Research & Development-afdeling van Huawei bestaat uit maar liefst 76.000 medewerkers die dagelijks bezig zijn met het ontwikkelen van de ICT van de toekomst.

Voordelen omvormers van Huawai

 • Hogere winst door o.a. meerdere MPP-trackers en 3% hogere energieopwekking vergeleken met centrale omvormsystemen
 • Eenvoudige installatie & weinig onderhoud door slimmere systemen
 • Veilig & Betrouwbaar door laag faalpercentage en gepatenteerde Smart Anti-PID-technologie
 • Huawei gebruikt slimme oplossingen om PV-systemen efficiënter en intelligenter te laten functioneren, wat hoge kwaliteit garandeert voor nu én in de toekomst
 • Omvormers van Huawei blinken uit in rendement; bij testen van het Photon-instituut in Duitsland staan de SUN2000-omvormers op de 5e plaats (van de 142 geteste omvormers)
 • Actief in 170+ landen en nummer 61 op de Fortune Global 500 Companies (2019)
 • Drie jaar op rij nummer 1 in wereldwijde levering van omvormers voor PV-panelen, volgens IHS Markit & GTM Research.

Interesse en wilt u meer informatie?

Laat op deze pagina uw gegevens achter als deze nog niet bij ons bekend zijn. Heeft u zich als eens ingeschreven bij ons? Bel ons dan op 085 9023 103 en maak uw interesse kenbaar!

Contact opnemen
We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103