Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Zonnepanelen op bedrijfspand

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Denkt u erover na, net zoals veel andere ondernemers, om zonnepanelen op uw bedrijfspand te installeren? Wellicht vanwege het streven naar duurzaam ondernemerschap, of om kosten te besparen op energie? Bij PV-projecten bespreken we graag de mogelijkheden met u!

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Zonnepanelen voor bedrijfspanden en hallen

Vaak beschikken ondernemers over uitgestrekte dakoppervlakken waarop ze voldoende zonnepanelen kunnen installeren om de energiekosten aanzienlijk te verlagen. Het energieverbruik gedurende het jaar is veelal hoog, mede door productieprocessen, koelinstallaties, verwarming, enzovoort. Bedrijven vertonen vaak een continu verbruik, wat resulteert in een aanzienlijk direct gebruik van de opgewekte zonne-energie.

Ontvang offerte
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Ontdek de voordelen van zonnepanelen op uw bedrijfspand

Het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfshal biedt verschillende voordelen. We hebben er een paar voor u op een rijtje gezet:

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door zonnepanelen op uw bedrijfspand te installeren, draagt u niet alleen bij aan een schonere omgeving, maar verbetert u ook het imago van uw bedrijf. In een tijd waarin mensen bewuster consumeren, groeit het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). 

Subsidies en fiscale subsidies

Duurzaam ondernemerschap wordt gestimuleerd door de overheid, wat resulteert in fiscale voordelen voor uw bedrijf bij de installatie van zonnepanelen. Daarnaast kunt u ook profiteren van subsidies als de Energie-investeringsaftrek (EIA) of de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). 

De waarde van uw pand en energielabel

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van bedrijfspanden is een geldig energielabel vereist. Dit label geeft inzicht in de energieprestatie van het gebouw, variërend van A tot G, waarbij A de meest energiezuinige categorie is. Het installeren van zonnepanelen verbetert het energielabel van uw pand. Een hoger energielabel resulteert in een verhoogde waarde van uw pand.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Energielabel C voor kantoren en bedrijfspanden

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht dat elk kantoor met een oppervlakte groter dan 100 m2 minimaal energielabel C heeft, wat overeenkomt met een Energie-Index van 1,3 of beter. Als het pand niet aan deze vereisten voldoet, mag het vanaf die datum niet meer als kantoor worden gebruikt, zoals vastgesteld in het Bouwbesluit 2012. De Energiebesparingsverkenner Kantoren biedt een indicatie van hoe u aan deze verplichting kunt voldoen, en met een zonnepaneleninstallatie kunt u snel aan deze normen voldoen. Bovendien is de installatie vaak eenvoudig aan te brengen. 

Mijn berekening maken
Hier doen we 't voor

Resultaten

Op naar een duurzamere wereld én een mooie besparing voor onze opdrachtgevers.
Contact Geheel vrijblijvnd
icon-solar 648.901 Totaal geïnstalleerde zonnepanelen
icon-house 1200+ Prachtige projecten opgeleverd
icon-power 149.431 Totaal opbrengst per jaar in MWh
zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Zo werkt de energiebesparingsplicht

Volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer moeten bedrijven en instellingen bepaalde energiebesparende maatregelen nemen als die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden. Dit wordt de energiebesparingsplicht genoemd. Deze verplichting geldt voor locaties van bedrijven en instellingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken. Hier kunt u meer informatie vinden over de energiebesparingsplicht.

zakelijke zonnepaneleninstallatie die wordt gerealiseerd door PV-Projecten

Zonnepanelen op uw bedrijfspand en de terugleverbeperking

Bedrijven met een grootzakelijke aansluiting (80 Ampère of meer) krijgen (vaak) geen goedkeuring meer voor het terugleveren van zelf opgewekte stroom aan het elektriciteitsnet. Dit kan invloed hebben op uw mogelijke zonnepaneleninstallatie. Heeft u te maken met een beperking op teruglevering en denkt u daarom dat zonnepanelen wellicht niet interessant voor u zijn? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn, lees hier meer over de terugleverbeperking!

Bij PV-projecten staan we voor u klaar!

Bij PV-projecten streven we ernaar om uw bedrijf te transformeren door duurzame energieoplossingen te leveren die passen bij uw unieke behoeften en doelen. Laten we samen de weg naar een duurzamere en winstgevende toekomst voor uw bedrijf verkennen. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een groenere toekomst voor uw bedrijf.

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103