Direct een vraag? Bel +31 (0)85 9023 103
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst
25 jaar garantie
Actief in heel Nederland
Zakelijk leasen
Gegarandeerde opbrengst

Energieopslagsysteem (EOS)

zakelijke zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Energieopslagsysteem

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, spelen zonnepanelen een cruciale rol bij het opwekken van schone en duurzame energie. Maar om optimaal te profiteren van zonne-energie, is een betrouwbare opslagoplossing essentieel. Dit is waar uw eigen energieopslag in beeld komt. Een batterij voor zonnepanelen vormt de sleutel tot het efficiënt opslaan en benutten van overtollige energie. Ontdek nu de mogelijkheden bij PV-projecten!

Energie Opslag Systeem (EOS) van Huawei

Stroom opslaan in uw eigen energieopslagsysteem

Energieopslagsystemen gaan de komende jaren een belangrijke rol spelen in de markt van Energietransitie. Steeds meer bedrijven stappen over op energieopslag. Het energieopslag systeem slaat opgewekte energie op. Dankzij een energieopslagsysteem komen vraag en aanbod van hernieuwbare energie in evenwicht. De opgewekte stroom zet u in wanneer binnen uw organisatie de energiebehoefte het aanbod overstijgt. Er zijn uiteenlopende typen systemen en veel verschillende toepassingen. Zo kunt u een energieopslagsysteem kopen, maar ook huren is een mogelijkheid. Wij helpen u graag bij het maken van een passende en rendabele keuze.

Vijf redenen om voor energieopslag te kiezen

Benut uw aansluiting

Regelmatig wordt uw netaansluiting minimaal belast. Met een energieopslagsysteem maakt u deze overcapaciteit te gelde.

Het net is vol

Helaas. U mag van de netbeheerder geen stroom terugleveren, of afnemen. Wij van PV-projecten zorgen dat het licht altijd brandt.

Uitbreiding door groei

Uw bedrijf groeit hard. U wilt uitbreiden en hebt mogelijk een extra trafostation nodig. Voorkom investering in een trafo.

Snelladen van trucks

Het laden van elektrische trucks zet energievoorziening op z’n kop. Breng het net weer in balans met een accu.

Extra zonnepanelen

Installeer een zonnedak dat bijna drie keer zo krachtig is als het maximale vermogen van uw netaansluiting.

Energie opslag systeem (EOS)

Een energieopslagsysteem bestaat uit

 • Battery management systeem (BMS) beschermt de accu tegen een te hoge of te lage temperatuur en te hoge of lage spanning die schade aan zou kunnen brengen aan de capaciteit van de batterij.
 • Celballancering zorgt ervoor dat de spanning tussen de cellen niet te hoog worden. Dit ook om de kans op ontbranding en daarmee interne schade te voorkomen.
 • Klimaatsysteem bewaakt de temperatuur zodat het niet te warm en niet te koud wordt om de beste condities voor de batterij te creëren.
 • Automatisch blussysteem: als de temperatuur toch te hoog wordt, (bijvoorbeeld door externe invloeden), dan zorgt het blussysteem ervoor dat er geblust wordt.
 • Energymanagementsystem (EMS) bepaalt wanneer een accu aan of uit gaat.
 • Noodstroomvoorziening hierdoor is een aggregaat niet meer nodig. We adviseren altijd wel een aansluiting op het net te houden in het geval van calamiteiten.

Capaciteit van de energieopslagsysteem

Een energieopslagsysteem is modulair en dus aan te passen naar het vermogen aan stroom dat deze dient op te slaan. Dit vermogen is uit te breiden van 60 kW naar oneindig. Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden!

gerealiseerde agrarische zonnepaneleninstallatie van PV-Projecten
Interesse?

Energieopslag in de landbouw

Vooral in de avonduren maakt u hoge kosten door de constante aanvoer van koel- of ventilatiesystemen. En zeker als een van de systemen onverwacht uitvalt. Om dit te voorkomen, willen wij u ondersteunen bij het optimaliseren van het eigen verbruik van uw bestaande PV-systemen en u bovendien beschermen met een continue noodstroomvoorziening met ons systeem.

agrarische zonnepaneleninstallatie gerealiseerd door PV-Projecten

Subsidie voor uw energieopslagsysteem?

Gaat u investeren in een energieopslagsysteem? Dan zijn er een aantal fiscale voordelen waar u gebruik van kunt maken. U kunt zowel de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Energie investeringsaftrek (EIA) als Subsidie Jonge Landbouwers (JOLA) gebruiken. Stel dat u een combinatie maakt van KIA (28% max.) en EIA (40,5% max.), dan kunt u 68,5% van de investering ten laste brengen van het bedrijfsresultaat. Zo betaalt u minder IB of VPB.

Meer weten?

Neem contact op met onze specialisten in energieopslag

Thom Stelwagen Eigenaar/ oprichter
Mail
Wim Pol Projectleider AC
Mail
Jarno Nieuwland Verkoopadviseur
Mail
Arie Bouw Verkoopadviseur
Mail

Gratis adviesgesprek?

Reactie binnen één werkdag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze vragen horen we vaker

Veelgestelde vragen

Een EOS slaat de door zonnepanelen opgewekte elektriciteit op voor later gebruik. Wanneer uw zonnepanelen meer energie produceren dan op dat moment nodig is, wordt het overtollige vermogen opgeslagen in deze systemen. Op deze manier kunt u de opgeslagen energie op een later moment gebruiken. Denk aan dagen waarop er minder zonlicht is, ‘s nachts of op bewolkte dagen.

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij deze keuze. Een aantal factoren:

 • De capaciteit van de EOS
 • Het vermogen van de EOS
 • De levensduur van de EOS
 • De prijs van de EOS
 • De efficiëntie bij het opslaan en afgeven van energie
 • De beschikbare ruimte 
 • Verwachte energiebehoefte

Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw bedrijf.

Over het algemeen vereist een EOS niet veel onderhoud. Het is wel belangrijk om de EOS schoon te houden en ervoor te zorgen dat er geen vuil of stof ophoopt. Controleer de EOS ook regelmatig op eventuele tekenen van corrosie.

We staan u direct te woord Liever direct een advies op maat? Bel +31 (0)85 9023 103