Waarom u veel geld misloopt als u langer wacht met zonnepanelen

Het is tegenwoordig niet meer de vraag of u uw bedrijf gaat verduurzamen, maar wanneer. We horen elke dag weer over het veranderende klimaat en de aflopende fossiele brandstoffen. Er moet dus iets gebeuren, waar ook de overheid hard mee bezig. In de energieagenda van de rijksoverheid staat dat in 2050 de energievoorziening in Nederland bijna helemaal (!) duurzaam moet zijn.

Waarom nu? 

Het is waar dat u dus nog 30 jaar heeft, maar het rendement wat u uit uw investering gaat halen zal zeer waarschijnlijk nooit meer hoger worden dan hij nu is. Deze maand start namelijk de laatste SDE+- aanvraag ronde. SDE+ is een subsidie waardoor u als grootverbruiker een vergoeding van de overheid krijgt voor elke opgewekt kWh. Deze subsidie loopt 15 jaar, maar na 7 jaar heeft u uw investering er al uit en kunt u dus nog 8 jaar profiteren van deze vergoeding .

In de najaarsronde van 2018 zijn 4.618 subsidieaanvragen goedgekeurd, met in totaal een budgetclaim van € 6 miljard. Opvallend was het grote aandeel zonne-energie (zon-PV); met maar liefst 4.411 projecten. 

Na de komende ronde zal de subsidie wel blijven bestaan, maar in een andere vorm, de SDE++. Deze heeft veel overeenkomsten met de SDE+ Subsidie maar ook een groot verschil. Vanaf 2020 komen namelijk ook aanvragers in aanmerking met CO2 besparende technieken en niet meer alleen met energie opwekkende technieken. Hetzelfde budget moet dus onder veel meer aanvragen verdeeld gaan worden, waardoor de kans op subsidie een stuk kleiner wordt. Daarnaast zal de vergoeding per kWh, naar alle waarschijnlijkheid dalen. 

Wat gaat het mij opleveren? 

Om een concreet beeld te geven van wat uw dak u nu nog kan gaan opleveren hebben wij een voorbeeldberekening gemaakt. Vul in gedachten uw eigen situatie hier in, en u heeft een beeld van hoeveel uw dak u kan gaan opleveren (een zonnepaneel heeft ongeveer 1,5m2 nodig). 

Beter nu dan later: 

Denkt u na over zonnepanelen, dan is dit dus het moment om in te stappen! Natuurlijk begrijpen wij dat u geen idee heeft hoe u dit moet aanpakken en hier veel tijd en energie in gaat zitten die u wel beter kunt besteden.  Wij zijn er echter in gespecialiseerd en geven u graag gratis advies en nemen de subsidie aanvraag bij u uit handen. U kunt daarna nog beslissen of u de panelen door ons wilt laten leggen of niet.  Laat uw gegevens hier achter, wij nemen dan contact met u op om uw aanvraag door te nemen.