zonnepanelen winter

Waarom juist in de wintermaanden zonnepanelen plaatsen?

De eerste echte grijze herfstdagen hebben we gehad, zonnepanelen zijn nu wel het laatste waar u aan zou denken. Toch is er genoeg reden om juist in deze maanden zonnepanelen te installeren.

Waarom? 

1: Een goede voorbereiding is het halve werk 

Het is waar, in de zomer leveren uw zonnepanelen het meeste op, dus waarom nu beginnen aan zonnepanelen? Ten eerste om juist in de beste maanden geen zonnestraal te missen!

Tussen de aanvraag en de afronding van zonnepanelen, zitten al snel 2 a 3 maanden. Wilt u ook een subsidie aanvraag indienen, dan al snel meer. Als u in het najaar begint bent u op tijd klaar voor de topmaanden. 

2: Zonnepanelen werken op licht 

Lichtpanelen zou eigenlijk een betere benaming zijn voor zonnepanelen. Zonnepanelen werken namelijk niet puur op zonlicht, maar op licht.  Ook in de herfst geven uw zonnepanelen dus stroom. Gemiddeld leveren zonnepanelen in de wintermaanden 30% van de jaaropbrengst. 

3: Zonnepanelen werken beter bij lage temperaturen 

Door de kortere dagen en de lagere zon zal uw totale opwek in de wintermaanden minder zijn, vanwege minder licht. In de uren dat het wel licht is, werken uw zonnepanelen soms echter zelfs beter dan in de zomer. Zonnepanelen werken namelijk het beste bij koele temperaturen.

4: Alle beetjes helpen 

De druk om ons gedrag te gaan veranderen voor een beter milieu wordt steeds groter. Vandaag starten met uw bijdrage aan een beter milieu is dus beter dan morgen. Ook in de winter bespaart u door zonnepanelen grijze stroom en draagt u dus bij aan een beter milieu.

5: Zo lang mogelijk profiteren van de salderingsregeling

Het investeren in zonnepanelen is erg aantrekkelijk vanwege de salderingsregeling; de zonnestroom die u aan het net levert, wordt weggestreept tegen de stroom die u op een ander moment van het net afneemt. 

De salderingsregeling blijft tot 2023 zoals hij nu is.  Daarna bouwt de overheid de regeling geleidelijk af. In 2031 stopt hij helemaal. Als u nu start met zonnepanelen profiteert u dus nog zo lang mogelijk van de salderingsregeling. 

Ontdek vandaag nog hoeveel u kunt verdienen op zonnepanelen

Vul uw gegevens in op de offerte pagina, en wij tekenen uw dak gratis en vrijblijvend in. U heeft meteen een goed beeld van de kosten en de opbrengst.