PV PROJECTEN KENNISCENTRUM

Alles over zonnepanelen

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Is er risico op brand bij mijn zonnepanelen?

Er vinden in Nederland af en toe incidenten plaats waarbij er brand ontstaat bij zonnepanelen. Dat is een risico dat u als bedrijf natuurlijk absoluut niet wil lopen. In opdracht van het RVO is er in 2019 onderzoek gedaan naar deze incidenten. Daaruit kwam naar voren dat onprofessionele installatie meestal de oorzaak is van deze incidenten. Een slecht gemonteerde zonnepaneleninstallatie kan namelijk leiden tot overgangsweerstanden en zo het risico op brand flink verhogen. Bij PV-projecten zijn we door jarenlange ervaring gelukkig uiterst bekwaam in het vakkundig monteren van zonnepaneleninstallaties. Daarnaast bieden wij nog een paar extra garanties om de veiligheid van uw installatie en bedrijf te waarborgen:

  • We werken met twee topmerken zonnepanelen: Canadian Solar & JA Solar. Dit zijn twee van de beste merken ter wereld die zich keer op keer bewezen hebben. Deze combineren wij met onderdelen van SolarEdge en Huawei. Onze materialen voldoen aan talloze veiligheidsvoorschriften, certificaten en garanties. SolarEdge heeft een vlamboogdetectie: mochten er problemen ontstaan door bijvoorbeeld losse draden of vonken, dan schakelt het systeem direct uit.
  • Onze zonnepaneleninstallateurs werken altijd volgens NEN 1010-norm. Dat garandeert de veiligheidseisen waaraan uw installatie moet voldoen.
  • Onze standaardkabels zijn extra dik, dubbel geïsoleerd, gecertificeerd en gezekerd tegen overbelasting en kortluiting. We zorgen er bovendien voor dat ze geen inductielus vormen; een magnetisch veld dat bliksem kan aantrekken.
  • ‘Cross mating’, het verbinden van twee verschillende merken stekkers, vermijden we te allen tijde omdat dit risico’s met zich meebrengt.
TOP