PV PROJECTEN KENNISCENTRUM

Alles over zonnepanelen

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Hoeveel kWh/energie levert een zonnepaneel?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op de hoeveelheid groene stroom die zonnepanelen kunnen opwekken, zoals:

 • De hoeveelheid zonlicht
  Hoeveel zonlicht kunnen uw panelen vangen? Dit heeft de grootste invloed op de opbrengst van uw zonnepanelen.
 • Locatie in Nederland
  Waar uw bedrijf zich in Nederland bevindt, kan beïnvloeden hoeveel energie uw PV-panelen opbrengen. Het westen heeft meer zonuren dan het oosten; een verschil tot wel 8%.
 • Wattpiek
  Ook het vermogen van uw zonnepanelen heeft invloed op de opbrengst. Gemiddeld ligt dit tussen de 275 en 340 Wp per PV-paneel.
 • Grootte van het dak
  Hoe groter uw dak, hoe meer zonnepanelen u kwijt kunt en hoe groter de opbrengst is.
 • Oriëntatie & helling van het dak
  De ligging van uw dak ten opzichte van de zon heeft veel invloed op hoeveel zonlicht er gevangen kan worden. Onze experts bekijken altijd nauwkeurig hoe uw dak zo optimaal mogelijk benut kan worden, ook als uw dak niet op het zuiden ligt of als het een schuin dak betreft.

Zonnepanelen met dak in de schaduw

Ook eventuele schaduw op het dak kan een grote invloed hebben op de opbrengst. Met een goed legplan en door gebruik te maken van SolarEdge Power Optimizers kunt u uw dak optimaal gebruiken, ook als hij (deels) in de schaduw ligt. PV-projecten levert altijd maatwerk: met alle meespelende elementen stellen we een specifiek legplan voor uw dak op. Daarin staat ook wat de verwachte opbrengst is. Dat kunnen we inmiddels zo nauwkeurig berekenen, dat we een garantie kunnen geven op de minimale opbrengst. Zo heeft u altijd zekerheid over wat uw zonnepanelen u opbrengen.

TOP